Als onderdeel van haar internationale ambitie neemt de Iberian Sports Retail Group (ISRG) de Nederlandse retail keten Perry en Aktiesport over.

Sports Unlimited Retail BV zal met ingang van 1 juli 2021 overgenomen wordt door de Iberian Sports Retail Group (ISRG) uit Spanje. Met een bestaande succesvolle retail- en organisatiestructuur in Nederland maakt ISRG een grote stap in haar uitbreiding in Europa. Het gezamenlijke doel van de groep is de beste omnichannel retailer in sportartikelen van Europa te worden.

ISRG is één van de grootste sportretailers van Europa met meer dan 350 vestigingen in Spanje en Portugal onder de naam Sprinter en Sportzone. De JD Sports winkels in Spanje en Portugal vallen eveneens onder ISRG. Het hoofdkantoor van ISRG staat in Alicante, Spanje. De groep heeft meer dan 6.000 medewerkers.

De afgelopen 1,5 jaar hebben ISRG en SUR reeds de kans gehad elkaar beter te leren kennen met een gezamenlijke pilotwinkel in de Perry Arena. Van deze pilot hebben we veel geleerd over de sterke kanten van beide bedrijven en het heeft veel informatie opgeleverd over de Nederlandse sportretailmarkt en de potentiële groei die deze markt biedt voor de combinatie van ISRG en SUR. De komende maanden zullen de verdere details uitgewerkt worden en zal de start gemaakt worden met de integratie van bedrijfsprocessen en systemen.

Lees hier de aankondiging van JD Sports Plc.

Terug naar overzicht